Mõisakoolide teatrivestival 2017 peaauhind tuli Peetri kooli

Üle mitmeaastase vahepausi peeti tänavu taaskord mõisakoolide teatrifestivali. Festival toimus 6.mail Kiltsi põhikoolis.

Kohale olid sõitnud koolide draama- ja näiteringid neljast maakonnast.
Kiltsi põhikooli direktor tegi kohaletulnutele mõisatuuri ning tutvustas külalistele maja väärikat ajalugu. Peale ringkäiku algasid etendused. Kui kõik esinejad olid oma etteaste teinud, kostitati lapsi kringli ning morsiga ja žürii kogunes mõtteid vahetama.
Traditsiooniliselt antakse mõisakoolide teatrifestivalil välja parima poiss- ning tüdruknäitleja tiitel. Meie kooli tüdrukud paistsid žüriile enim silma. Hindajate arvates oli tandemit Liisi Välb ning Karolin Kons võimatu ning ebaõiglane lahutada ja seetõttu anti parima tüdruknäitleja tiitel välja mõlemale. Peetri kooli trupp Karlssonid Katuselt pälvis tunnustuse parima ansamblimängu eest. Hindajate sõnul tähendas see, et suudeti olemasolevat ruumilahendust maksimaalselt enda kasuks tööle panna ja kandva tandemi kõrval olid ka kõrvalosatäitjad väärikalt integreeritud üheks tervikuks. Karlssonid katuselt esitasid Wimbergi “Kotlette oodates”,
Osatäitjad: Liisi Välb – puudelkoer Artemon; Karolin Kons – Pierrot; Marleen Kons – Herta-Berta-Hernestiine; Kertu Villemsaar – Malvina.
Parima poissnäitleja tiitel läks Tartumaale Kuuste kooli Arhe Kalale tühjeneva akuga mobiiltelefoni mängimise eest.