On selgunud loodusõppepäeva täpne kava

LOODUSÕPPEPROGRAMM 20. jaanuaril Tartus

 

8.30 – väljasõit Peetrist

10.00 – Tartu Loodusmuuseum – giidituur + tegevused muuseumi elavnurgas.

12.00 – Tartu Botaanikaaed. Osaleme õppeprogrammis „Troopilised toidutaimed.”

14.30 – LÕUNA

15.30 – Tartu Tähetorn. Giidituur. Osaleme programmis „Praktiline astronoomia.” Programm “Praktiline astronoomia” annab esmased teadmised sellest, kuidas objekte taevast üles leida. Uurime, mida on võimalik vaadelda palja silmaga, õpime tähtkujusid ja valmistame pööratava taevakaardi. Programmi lõpus teeme lühidalt tutvust kõige tavalisemate amatöörteleskoopidega. Osaleme planetaariumietendusel „Täheuskumused.” Planetaariumietendusel „Täheuskumused“ näeb põhja- ja lõunapoolkera tähtkujusid, kuuleb Antiik-Kreeka ja Rooma, Skandinaavia, Aasia, Austraalia ning Põhja-Ameerika põhjaosa rahvastele tuntud tähtkujudega seotud müütidest ning saab rohkem teada lõunataeva astronoomiliste objektide uurimise ajaloost.

17.30 – Tartu Ülikooli muuseum giidituur. Paik, kus kõik on võimalik – 800 aastat Toomkiriku lugu. Tartu Ülikooli muuseumi ekskursioon, mille raames külastatakse ekspositsioonisaale ning räägitakse toomkiriku rikkalikust ning põnevast ajaloost. 800 aasta jooksul on ühes hoones paiknenud nii piiskopikirik, hobusetall kui muusade tempel.

19.00 – ÕHTUSÖÖK

20.00 asume tagasiteele

PROGRAMMID, TRANSPORT ja TOITLUSTUS on osalejale TASUTA!

Registreerumine huvijuhi juures vabade kohtade olemasolul hiljemalt 13.01.2018