Reipalt koolipinki

Täna toimus traditsiooniline Peetri kooli matk „ Reipalt koolipinki“. Matka alustasime puude istutamisegs 1. ja 2. klassile . Edasi viis tee meid mööda suurfarmist ning esimese peatuse tegime ühe suure kivi juures. Kuna rohi oli märg, siis kõik lapsed kivi juurde ei läinud, aga saime  taaskord ära mõõta, mitu inimest on vaja kiviümbermõõdu mõõtmiseks. Õige vastus on 10.

Kirjeldus puudub.

Natuke maad edasi peatusime  ühe põneva koha peal, kus rääkisime lastele erinevad jutud selle kohta, millest selline koht nagu Katkorg nime sai. Esimene oli jutt katkust, kes  kunagi ammustel aegadel tulnud  Koeru poolt, kuid väsinud  enne Kareda küla ära ja jäänud ühe kivi peale magama. Katk norskas nii kõvasti, et üks laps kuulis teda ning läks külaelanikke hoiatama. Kui katk ärkas, oli  Kareda küla juba rahvast tühi ja katk vihastas nii, mis hirmus. Teised räägivad aga sellest, et katku ajal maeti kõik katku surnud inimesed just sinna kohta.  Järgmisena peatusime Vägara talu väravas. Ikka selleks, et imetleda  uhket mälestusmärki, mis talu väravas seisab- 1988. aastal küla esmamainimise auks püstitatud Kareda küla mälestuskivi. Raiduritöö tegi Taaveti-Hansult pärit Robert Volk koos poegade Jaanuse ja Pearuga. Kivi ise on toodud Öötla külast.

 

Järgmisena liikusime edasi Kolli veskitalu väravasse, kus on mälestustahvel siin sündinud Eesti Vabariigi kõrgele sõjaväelasele, Vabadussõjas võidelnud kolonel Jakob Vendele.Kirjeldus puudub.

Ning lõpuks jõudsime Sihtpunkti Esna vanasse Wallamajja, kus võtsis meid vastu Aivar. Saime majas ringi vaadata, rääkida mõne huvitava fakti ning teha teadmistekontrolli selle kohta, mida teel nägime ja kuulsime. Kõik lapsed olid väga tublid ja said matkamisega väga hästi hakkama.Kirjeldus puudub.